Quest for the right Drug

|
עמוד הבית / איבניטי / מידע מעלון לרופא

איבניטי EVENITY ® (ROMOSOZUMAB)

תרופה במרשם תרופה בסל נרקוטיקה ציטוטוקסיקה

צורת מתן:

תת-עורי : S.C

צורת מינון:

תמיסה להזרקה : SOLUTION FOR INJECTION

Pharmacological properties : תכונות פרמקולוגיות

Pharmacodynamic Properties

12.2    Pharmacodynamics

In postmenopausal women with osteoporosis, EVENITY increased the bone formation marker procollagen type 1 N-telopeptide (P1NP) with a peak increase from baseline of approximately 145% compared to placebo 2 weeks after initiating treatment, followed by a return to concentrations seen with placebo at month 9 and a decline from baseline to approximately 15% below the concentration change seen with placebo at month 12.

EVENITY decreased the bone resorption marker type 1 collagen C-telopeptide (CTX) with a maximal reduction from baseline of approximately 55% compared to placebo 2 weeks after initiating treatment.
CTX remained below concentrations seen with placebo and was approximately 25% below the concentration change seen with placebo at month 12.


After discontinuation of EVENITY, P1NP levels returned to baseline within 12 months; CTX increased above baseline levels within 3 months and returned toward baseline levels by month 12.

Pharmacokinetic Properties

12.3    Pharmacokinetics

Administration of a single dose of 210 mg EVENITY in healthy volunteers resulted in a mean (standard deviation [SD]) maximum romosozumab serum concentration (Cmax) of 22.2 (5.8) mcg/mL and a mean (SD) AUC of 389 (127) mcg*day/mL. Steady-state concentrations were achieved by month 3 following the monthly administration of 210 mg to postmenopausal women. The mean trough serum romosozumab concentrations at months 3, 6, 9, and 12 ranged from 8 to 13 mcg/mL.

Romosozumab exhibited nonlinear pharmacokinetics with exposure increasing greater than dose proportionally (e.g., 550-fold increase in mean AUCinf for the 100-fold increase in subcutaneous doses ranging from 0.1 to 10 mg/kg [0.03 to 3.3 times the approved recommended dosage for a 70 kg woman).

Absorption

The median time to maximum romosozumab concentration (Tmax) is 5 days (range: 2 to 7 days).
Distribution

The estimated volume of distribution at steady-state is approximately 3.92 L.

Elimination
Romosozumab exhibited nonlinear pharmacokinetics with the clearance of romosozumab decreasing as the dose increased. The estimated mean systemic clearance (CL/F) of romosozumab was 0.38 mL/hr/kg, following a single subcutaneous administration of 3 mg/kg (the approved recommended dosage for a 70 kg woman). The mean effective t1/2 was 12.8 days after 3 doses of 3 mg/kg (the approved recommended dosage for a 70 kg woman) every 4 weeks.

Metabolism

The metabolic pathway of romosozumab has not been characterized. As a humanized IgG2 monoclonal antibody, romosozumab is expected to be degraded into small peptides and amino acids via catabolic pathways in a manner similar to endogenous IgG.

Anti-Product Antibody Formation Affecting Pharmacokinetics

Development of anti-romosozumab antibodies was associated with reduced serum romosozumab concentrations. The presence of anti-romosozumab antibodies led to decreased mean romosozumab concentrations up to 22%. The presence of neutralizing antibodies led to decreased mean romosozumab concentrations up to 63% [see Adverse Reactions (6.2)].

Specific Populations

No clinically significant differences in the pharmacokinetics of romosozumab were observed based on age (20-89 years), sex, race, disease state (low bone mass or osteoporosis), prior exposure to alendronate, or renal impairment including end-stage renal disease (ESRD) requiring dialysis. The effect of ESRD not requiring dialysis on the pharmacokinetics of romosozumab is unknown.


Body Weight

The exposure of romosozumab decreases with increasing body weight.

פרטי מסגרת הכללה בסל

התרופה תינתן לטיפול בהתקיים אחד מאלה: א. קו טיפול ראשון בחולים עם אוסטאופורוזיס אידיופתי או מטופלות פוסטמנפאוזליות המצויים בסיכון גבוה מאוד לשבר, אשר עברו שבר אחד לפחות בשנתיים האחרונות עם צפיפות עצם נמוכה מ-2.5- (t score) ואינם יכולים לקבל טיפול עם Teriparatide על רקע הוריות נגד או אזהרות חמורות.  לעניין זה יוגדר מטופל שאינו יכול לקבל טיפול עם Teriparatide כעונה על אחד מאלה:1. סיכון יתר לאוסטיאוסרקומה - אפיפיזות פתוחות (ילדים או מבוגרים צעירים), מחלות עצם מטבוליות כגון מחלת פג'ט, גרורות גרמיות או היסטוריה של ממאירות עצם, הקרנות חיצוניות קודמות או ברכיתרפיה הכוללות את העצם ומחלות תורשתיות.2. ממאירויות המטולוגיות, ממאירויות המערבות את מח העצם בפועל או עשויות לערב אותו כגון מיאלומה, לימפומה, לויקמיה, סרטן שד, סרטן ערמונית, או עבר של ממאירות. 3. היפרקלצמיה וקלציפיקציה עורית, כולל מטופלים עם החמרה של קלציפיקציה עורית יציבה בעקבות הטיפול ב-Teriparatide.4. נטייה לאבני כליה – מחלה פעילה או שהתרחשה לאחרונה. 5. אי ספיקת כליות חמורה.5. היריון 6. הנקה.ב. חולים עם אוסטיאופורוזיס קשה (t score נמוך מ-3.5-) או שבר אוסטיאופורוטי (שבר באזור אופייני בשלד שלא נגרם מחבלה קשה) אשר אינם מסוגלים לקבל טיפול אחר (ביספוספונאטים במתן פומי או תוך ורידי או רלוקסיפן) עקב הוראות נגד או תופעות לוואי; ג.חולי אוסטיאופורוזיס שבמהלך טיפולים אחרים (כולל ביספוספונאטים במתן פומי או תוך ורידי או רלוקסיפן) חלה הידרדרות משמעותית במצבם*, המוגדרת כאחד מאלה: 1. שבר אוסטיאופורוטי. 2. הרעה מובהקת במדידות חוזרות של צפיפות העצם, מעבר לטעות המדידה (ירידה, הכוללת את טעות המדידה של המכשיר, של לפחות 5%, בעמוד השדרה או בירך (total hip)) לאחר שנתיים של מיצוי הטיפולים הקיימים. הערה: לאור ההסתייגות של האגודה הישראלית לאנדוקרינולוגיה, יש לעשות שימוש במדד זה באופן זהיר ומושכל.האמור בפסקאות משנה (א) ו-(ב) כפוף לשלילת סיבות נוספות לכישלון הטיפולי כגון חסר בויטמין D, עודף ב-PTH וכיו"ב. במהלך מחלתו חולה יהיה זכאי לקבל טיפול באחת מהתרופות – Romosozumab, Teriparatide.*הערה: יש להדגיש כי עפ"י המלצות האגודה הישראלית לאנדוקרינולוגיה: -הגדרת הידרדרות משמעותית במצב החולה הינה רק לאחר שנה ומעלה של טיפולים בביספוספונאטים במתן פומי או תוך ורידי או רלוקסיפן. -הופעת שבר בעת הטיפול ברלוקסיפן אינו מהווה התוויה מיידית למתן Romosozumab וניתן לעבור קודם לטיפול בביספוספונאט תוך ורידי, ורק אם תחול התדרדרות תוך טיפול זה, לעבור לטיפול ב-Romosozumab.

מסגרת הכללה בסל

התוויות הכלולות במסגרת הסל

התוויה תאריך הכללה תחום קליני Class Effect מצב מחלה
התרופה תינתן לטיפול בהתקיים אחד מאלה: א. חולים עם אוסטיאופורוזיס קשה (t score נמוך מ-3.5-) או שבר אוסטיאופורוטי (שבר באזור אופייני בשלד שלא נגרם מחבלה קשה) אשר אינם מסוגלים לקבל טיפול אחר (ביספוספונאטים במתן פומי או תוך ורידי או רלוקסיפן) עקב הוראות נגד או תופעות לוואי; ב.חולי אוסטיאופורוזיס שבמהלך טיפולים אחרים (כולל ביספוספונאטים במתן פומי או תוך ורידי או רלוקסיפן) חלה הידרדרות משמעותית במצבם*, המוגדרת כאחד מאלה: 1. שבר אוסטיאופורוטי. 2. הרעה מובהקת במדידות חוזרות של צפיפות העצם, מעבר לטעות המדידה (ירידה, הכוללת את טעות המדידה של המכשיר, של לפחות 5%, בעמוד השדרה או בירך (total hip)) לאחר שנתיים של מיצוי הטיפולים הקיימים. הערה: לאור ההסתייגות של האגודה הישראלית לאנדוקרינולוגיה, יש לעשות שימוש במדד זה באופן זהיר ומושכל. האמור בפסקאות משנה (א) ו-(ב) כפוף לשלילת סיבות נוספות לכישלון הטיפולי כגון חסר בויטמין D, עודף ב-PTH וכיו"ב. במהלך מחלתו חולה יהיה זכאי לקבל טיפול באחת מהתרופות – Romosozumab, Teriparatide. *הערה: יש להדגיש כי עפ"י המלצות האגודה הישראלית לאנדוקרינולוגיה: -הגדרת הידרדרות משמעותית במצב החולה הינה רק לאחר שנה ומעלה של טיפולים בביספוספונאטים במתן פומי או תוך ורידי או רלוקסיפן. -הופעת שבר בעת הטיפול ברלוקסיפן אינו מהווה התוויה מיידית למתן Romosozumab וניתן לעבור קודם לטיפול בביספוספונאט תוך ורידי, ורק אם תחול התדרדרות תוך טיפול זה, לעבור לטיפול ב-Romosozumab. 30/01/2020 אנדוקרינולוגיה Osteoporosis, אוסטיאופורוזיס
קו טיפול ראשון בחולים עם אוסטאופורוזיס אידיופתי או מטופלות פוסטמנפאוזליות המצויים בסיכון גבוה מאוד לשבר, אשר עברו שבר אחד לפחות בשנתיים האחרונות עם צפיפות עצם נמוכה מ-2.5- (t score) ואינם יכולים לקבל טיפול עם Teriparatide על רקע הוריות נגד או אזהרות חמורות. לעניין זה יוגדר מטופל שאינו יכול לקבל טיפול עם Teriparatide כעונה על אחד מאלה: 1. סיכון יתר לאוסטיאוסרקומה - אפיפיזות פתוחות (ילדים או מבוגרים צעירים), מחלות עצם מטבוליות כגון מחלת פג'ט, גרורות גרמיות או היסטוריה של ממאירות עצם, הקרנות חיצוניות קודמות או ברכיתרפיה הכוללות את העצם ומחלות תורשתיות. 2. ממאירויות המטולוגיות, ממאירויות המערבות את מח העצם בפועל או עשויות לערב אותו כגון מיאלומה, לימפומה, לויקמיה, סרטן שד, סרטן ערמונית, או עבר של ממאירות. 3. היפרקלצמיה וקלציפיקציה עורית, כולל מטופלים עם החמרה של קלציפיקציה עורית יציבה בעקבות הטיפול ב-Teriparatide. 4. נטייה לאבני כליה – מחלה פעילה או שהתרחשה לאחרונה. 5. אי ספיקת כליות חמורה. 5. היריון 6. הנקה. 01/02/2023 אנדוקרינולוגיה אוסטיאופורוזיס, Osteoporosis
שימוש לפי פנקס קופ''ח כללית 1994 לא צוין
תאריך הכללה מקורי בסל 30/01/2020
הגבלות תרופה מוגבלת לרישום ע'י רופא מומחה או הגבלה אחרת

בעל רישום

AMGEN EUROPE B.V.

רישום

164 77 36165 00

מחיר

0 ₪

מידע נוסף

עלון מידע לרופא

30.07.20 - עלון לרופא 13.07.24 - עלון לרופא

עלון מידע לצרכן

20.12.20 - עלון לצרכן אנגלית 20.12.20 - עלון לצרכן אנגלית 20.12.20 - עלון לצרכן עברית 20.12.20 - עלון לצרכן ערבית 30.07.20 - עלון לצרכן אנגלית 30.07.20 - עלון לצרכן עברית 30.07.20 - עלון לצרכן ערבית 30.07.20 - החמרה לעלון 13.07.24 - החמרה לעלון

לתרופה במאגר משרד הבריאות

איבניטי

קישורים נוספים

RxList WebMD Drugs.com